Facebook RSS

Уроци

Часът по Фламенко започва с лека загрявка и има две основни чати – Техника и Хореография. В техничната част се упражняват основни Фламенко техники – техники на ръцете и китките, позиции и техники на тялото, техники на тропане (zapateado), техники на въртене, ритмика и други. В хореографската част се изучават конкретни Фламенко танци – Rumbas, Tangos, Tientos, Tarantos, Alegrias, Bulerias, Cantinas, Solea, Sevillanas, Guajira, Fandangos, Seguiriyas и други.

Препоръчително е носенето на обувки с нисък и дебел ток (не е задължително да са за Фламенко) и удобни дрехи. Ако желаете да закупите обувки, дрехи или аксесоари за Фламенко, моля, свържете се с нас.

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък
От 16.00 ч
От 17.00 ч  Основно ниво
От 18.00 ч Средно ниво
От 19.00 ч Техника Средно ниво Техника Средно ниво
От 20.00 ч Основно ниво Основно ниво
От 21.00 ч

Залата се намира на пл. Народно събрание 10, Национален студентски дом, зала 310.

Нива:

Ниво Начинаещ – Часовете за начинаещи са отворени за всеки, който има желание да се докосне до магията на Фламенкото, да научи повече за това изкуство и да започне да танцува. Изучава се базата за танцуване, позиции на тялото и ръцете, основните фламенко-ритми. Всеки час е различен и Ви дава възможност да започнете, когато поискате.

Ниво Основно – Упражняват се основни движения и техники, позиция, координация, равновесие и бързина. Завършилият нивото трябва да умее да импровизира с marcajes, да разпознава частите на една фламенко композиция (letras, falsetas, escobillas) и основните ритми. Хореография – Rumbas, Sevillanas, Farrucas, Alegrias, Fandangos.

Ниво Средно – Работи се за бързината на тропане и ритмиката. Изучават се специфични елементи като llamada, remate, cierre, escobilla. Завършилият това ниво трябва да умее да интерпретира емоцията на танца и да борави с ритъма и мелодията. Хореография – Tangos, Alegrias, Tientos, Bulerias.

Ниво Напреднал – Изучават се по-сложни движения и хореографии, използват се contratiempo и двойна и тройна бързина на тропане, също и начини за смяна на ритъма. Работи се с пълни структури на отделните palos. Хореография – Cantinas, Solea, Seguiriya, Tarantos и други.

4 Responses

  1. Мария Милева

    Здравейте,
    бих искала да се запиша в групата за фламенко за начинаещи от 19 януари.
    Има ли свободни места?
    Мария

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Уроци

© Фламенко Алегрия