Facebook RSS

Семинари

FLAMENCO с VICKY BAREA

 

Flamenco Del Alma

От 3 до 6 Юли

Workshop по Фламенко с Vicky Barea

Една забележителна фигура от Севилската Академия по Фламенко. Нейното танцуване е интензивно, енергично, пълно със страст и  характерно с елегантност и необикновена чувствителност.

18.00 – 19.30 ч – Начинаещи
19.30 – 21.00 ч – Средно ниво
Уроците се провеждат всеки ден на пл. “Народно събрание” 10, зала 310
Цена: 130 лв (120 лв при записване до края на Май)

За контакти и записване: 0889 499 089, flamencoalegria@abv.bg

„Ролята на жената във Фламенкото е на лечителка, която обезсмъртява магията и мощта на мига.”

Вики Бареа задоволява точно това изискване със своето дълбоко отдаване и магията на свойто присъствие. Нейното Фламенко е интензивно, енергично, пълно със страст и  характерно с елегантност и необикновена чувствителност.

Получава образованието си по Фламенко в Севиля. В началото се учи от различни учители, минава през обучението на маестро Андрес Марин, един от най-важните съвременни танцьори на Фламенко.

Взима участие в много Фламенко формации и проекти с големите на Фламенкото. Между тях са участие в XIII Bienal de Flamenco en Sevilla (Фестивал „Най-доброто от Фламенкото”); продукции на „Antonio – Magic of Dance” на Сваровски, „No sueñes con la sangre de la luna”, музикален рецитал на изключителния поет Federico García Lorca, както и „Don Juan” на C. Mora и т.н.

Освен работата си като професионална танцьорка на Фламенко, Вики Бареа има дългогодишен опит и като преподавател с огромен успех. Редовно е канена да изнася уроци в различни страни по целия свят. В Севиля води уроци в школата на Andrés Marín.

Няма съмнение, най-голямата страст на Вики Бареа е Фламенкото. Нейната чувствителност, учтивост и особено дарбата й за преподаване я превръщат в един много специален учител. Знае как да преподава по ясен и прецизен начин. Перфектно може, освен това да предава нужната техника и особеностите на Фламенкото, давайки възможност на всеки ученик да съзрее по свой начин.

Нейните проекти

„Какво преживяване, почти магическо е, когато Вики Бареа се потопи в дълбочините на Фламенкото, до момент, в който става част от него. Като че ли улавя душата на зрителя и я води до това мистериозно далечно място на безразсъдността на нашето време.”

TRILOGIA FLAMENCA

„Фламенко Трилогия” е един концерт в традиционната рамка на Фламенкото: Танц, Песен и Китара. Семпло и интимно. Фламенкото е изтанцувана драматична страст, обсебване, болка, отчаяние, щастие и надежда; един вик на чувството и изпълнението на живота. Тази програма ще Ви позволи да опознаете различни страни на Фламенкото чрез едно музикално пътуване. Танцуващи картини, мелодии и дълбоки моменти на неповторима красота и интензитет (напрежение)

FLAMENCO: VOZ DE MI ALMA (Фламенко: гласът на душата ми)

Това е един много личен спектакъл, представящ  силата на Фламенкото да свързва Изкуството със живота и артиста със зрителя. Зрителят се отразява във всяко движение, във всяко усещане на артистите на сцената. Една Фламенко нощ с цялата палитра на оттенъците, който със своя колорит, се разтапят в едно неочаквано и уникално цяло.

http://www.flamenco-vb.com/

 

FLAMENCO с DAVID PERÉZ

 

Нашият задочен преподавател от Испания David Perez ще ни гостува отнова от 5 до 10 Март 2013г.plakat Ще има семинар и представление.

 

 

Директно от Андалусия – люлката на Фламенкото, в България пристига един от най-впечатляващите танцьори и хореографи – Давид Перес. Известен навсякъде по света, той е споделял сцената с изпълнители като Мануела Караско, Хавиер Барон, Ниньо де Пура, Пако де Лусия, Есперанса Фернандес и др. В продължение на една седмица той ще води редица курсове по Фламенко и заедно със своята група ще представи новия си спектакъл “Puntal”.

Давид Перес е роден 1982 година в Алкала де Гуадайра, Севиля. Започва да изучава Фламенко и Испански класически танци в Академия де лас НАС. След това продължава образованието си в Академията на Манало Марин (една от легендите във Фламенкото). Взема уроци от Хавиер Крус, Адела Кампайо, Алехандро Гранадос, Рафаел Кампайо, Мануел Бетансо. Печели стипендия на Фондацията Кристина Еерен.
Артистичната си кариера Давид започва през 1996 като част от балета Al-Guadaira, с който представя много спектакли из Андалусия и останалата част от Испания.  Работи с фигури като Лоли Флорес, Меме Менхибар, Кармен Монтойа, Есперанса Фернанде, Каликсо Санчес, Рафаел Кампайо, Мануела Караско, Хавиер Барон и много други.
Участва в множество фестивали и конкурси. През 2004 печели премията „Ел Деспланте” на фестивала Канте де лас Минас. През 2006 е награден с премия Ховенес Фламенкос де Андалуси от Фламенко Федерацията.
Пътува из целия свят като танцьор в редица спектакли и изнася множество семинари и в чужбина (Фланция, Холандия, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Мексико, САЩ, Мароко, Япония, Турция, Тайван, Кувейт и др. ). В България Давид идва за първи път през 2009 като поставя хореография за спектакъл на Камен Донев и провежда едноседмичен курс в Софийската опера.
Танцува в едни от най-известните таблао (импровизиран малък театър, където се изпълнява Фламенко), като Ел Аренал, Лос Гайос, Ла Каса де ла Мемориа (Севиля), Каса Патас (Мадрид).
За по-подробна информация за Автобиографията на Давид Перес вижте на:

http://davidperezbailaor.com/

График на Семинара:

ВТОРНИК СРЯДА ЧЕТВЪРТЪК ПЕТЪК СЪБОТА НЕДЕЛЯ
14.30Ч СРЕДНО НИВО
15.30Ч ОСНОВНО НИВО
17.00Ч МАСТЪР КЛАС НАЧИНАЕЩИ
19.00Ч СРЕДНО НИВО
20.00Ч ОСНОВНО НИВО

МАСТЪР КЛАС ПО ФЛАМЕНКО
От 5 до 8 Март
(всеки ден от 16.30 до 17.30ч)
Цена: 116 лв
Семинарът е предназначен за професионални танцьори или хора с дългогодишен танцувален опит.

WORKSHOP ПО ФЛАМЕНКО
ЗА НАЧИНАЕЩИ
На 9 и 10 Март
(от 17.00 до 18.00ч)
Цена: 58 лв
Семинарът е открит за всеки, който иска да се докосне до магията на Фламенкото.


КУРС ЗА СРЕДНО НИВО
От 5 до 10 Март
Цена 170 лв
Средно ниво е за тези, които познават фламенко ритмите, владеят необходимата техника на zapateado, brazeo, vueltas, имат минимум опит 2 години в изучаването на различните стилове – palos.


КУРС ЗА ОСНОВНО НИВО
От 5 до 10 Март
Цена 170 лв
Основно ниво са всички, който имат минимум обща Фламенко култура. Поне един месец опит.

Уроците се провеждат на пл. Народно събрание 10, зала 310.
Възможност за частни уроци с Давид Перес.
За контакти и записване: Елена Полежанова, flamencoalegria@abv.bg или 0889 499 089

Фламенко танцът на Давид Перес в спектакъла “Puntal”
София Лайв Клуб, 9 март, 20:30 ч

Билети на  http://www.ticketplus.bg/

“Puntal”(“Опорна точка”) е едни спектакъл, роден от естествената творческа потребност  и от най-дълбоките кътчета на артистичната душа на танцьора Давид Перес. Без излишна преднамереност и драматургия, талантливият танцьор разчита на изразни средства и чувства, които са стабилна вътрешна опора на артиста въобще. Спектакълът се ражда от емоцията, която извира от недрата на фламенко изкуството – именно от онази негова чувствителност, която го отличава от останалите. От неговото а и б. От неговите експресивни средства. От неговите движения. От неговата тъга. От неговите жестове. Чрез трите опорни точки на фламенкото – пеене, китара и танц.
Трите опорни точки, които са есенцията на танца на Давид Перес. Гласът, чрез който вибрират сетивата му. Китарата, която вдъхва живот в тялото му и танцът – неговият език, чрез който свободно и в пълнота разкрива истинския си потенциал. И го показва така, както той може. Диво, неподправено, нежно, красиво.

Спектакълът “Puntal”  е един класически прочит на фламенкото, с почит към традицията и  представяне на най-представителните песенни и ритмически форми.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Уроци Семинари

© Фламенко Алегрия